MR. D.I.Y. BLOG

www.mrdiy2u.wordpress.com

10 FAKTA MENGENAI MR.D.I.Y.


first outlet

1. Cawangan yang pertama MR.D.I.Y. dibuka di jalan Tunku Abdul Rahman pada bulan julai 2005. Ini bermakna MR.D.I.Y sudah berusia 10 tahun.

Mr._DIY_Wordmark_Master_Logo(O)_SMALL

2. Slogan kami adalah “Always Low Price” yang mana bertepatan dengan apa kami lakukan. Kami sentiasa mengekalkan harga rendah kepada pelanggan kami.

1511843_1584738555079916_5585133505093993099_o

3. Purata keluasan kedai kami adalah 10,000 kaki persegi yang mana ianya memberi satu pengalaman membeli-belah yang selesa dan baik untuk anda serta keluarga anda.

brick upcycled-wood-tile-e-s-tile-4

4. Kami sangat suka bahan binaan berasaskan kayu dan batu bata! Kerana kami adalah MR. “Do It Yourself”, anda boleh melihatnya di seluruh reka bentuk kedai kami. Pada masa sekarang ianya merupakan identity korporat kami. Tetapi adakah anda tahu bahawa anda mungkin tidak dapat mencari kayu dan batu bata dalam kedai anda sendiri?

Dept

5. Adakah anda tahu bahawa kami menawarkan lebih daripada 30,000 jenis produk yang mana terdiri daripada barangan perkakasan rumah, alatan berkebun, barangan elektrik, alatan tulis, barangan sukan, aksesori kereta, barangan permainan dan juga barangan kosmetik serta barangan kemas.

Yellow_brick_wall

6. Ya, kuning adalah warna kesukaan kami.

cropped-mr-diy_lolipop-master-logoo1.png

7. Logo korporat kami adalah animasi kartun tukul yang mana menunjukkan symbol bagus ibu jari, ini menggambarkan kemesraan kami dengan anda.

Cheras-Permaisuri-1024x627

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8. Anda boleh mencari kedai kami di kawasan rumah kedai, di pusat membeli-belah atau di pasaraya yang berdekatan dengan kawasan anda.

Aeon

9. Kini anda boleh temui kami di cawangan-cawangan Tesco, Aeon dan Aeon Big yang terpilih diseluruh negara. (Aeon dahulunya dikenali sebagai CARREFOUR).

Malaysia

10. D.I.Y. sekarang boleh didapati di negeri-negeri seluruh Malaysia termasuk Selangor, Kuala Lumpur, Melaka, Johor, Pahang, Pulau Pinang, Kedah, Perak, Negeri Sembilan dan Sabah! Apabila anda mencari sesuatu atau apa sahaja, kami lah tempat anda harus tuju. 🙂

Sila tinggalkan pesanan disini jika anda mahu kami pergi ke tempat anda.

37 comments on “10 FAKTA MENGENAI MR.D.I.Y.

  1. mohd nor azri ismail
    October 11, 2015

    I was a regular customer your premises and all my gear is product from MR DIY! Purchased in Kuantan and Kuala Terengganu.
    The location of my house is in Kijal, Terengganu.
    I hope you will be able to open branches in chukai, kemaman or kerteh because I believe many customers here

    Like

  2. William Chan
    October 11, 2015

    Please open megamal pinang
    I stayed nearby and I have to go very far for a Mr diy store

    Like

  3. Noor Azrizal
    October 12, 2015

    Bandar baru puncak alam merupakan kawasan yang sedang giat membangun. Sayacadangkan agar outlet MR.D.I.Y dapat segera dibuka di kawasan ini memandangkan keperluan terhadap barangan diy rumah amat diperlukan. Sekian.

    Like

  4. hana
    October 12, 2015

    D.I.y Adalah tempat wajib yg saya akan pergi walaupun masa tu poket dah kosong.

    Like

  5. ahamd rusdiy bin abdul hanip
    October 13, 2015

    mr. D.I.Y…love this shop…f.y.i…my full name is Ahmad Rusdiy bin Abdul Hanip…got d.i.y word there…hehe

    Like

  6. Cathy
    October 13, 2015

    i love Mr D.I.Y…very convenience and the most important offer low price than other place…

    Like

  7. yow87
    October 14, 2015

    When will outlet in Gemas, NS? I can recommend the location

    Like

  8. zul
    October 14, 2015

    tolong buka 1 cawangan di Kelantan

    Like

  9. Brandon Chong
    October 14, 2015

    Hope the coming new Aeon Big – Falim Ipoh. Mr. DIY could located one here, Thank you.

    Like

  10. Mohd Eya Redhuan
    October 15, 2015

    Ingin menjadi sebahagian family DIY di area Paka/dungun @ terengganu

    Like

  11. Azmi Mohd Salleh
    October 17, 2015

    Mr Diy memang terbaik. Kekalkan harga dan kualiti anda dan saya adalah pelanggan no. 1 anda sampai bila bila. Ribuan ringgit yg kami sekeluarga telah belanjakan memang berbaloi dan kami puashati.

    Terima Kasih dan semoga sukses.

    Like

  12. mohd fareez daud
    October 17, 2015

    Please open at muar

    Like

  13. Ichi
    October 17, 2015

    sy sering membeli barang di mr.diy dia area ampang..pandan capitol..axis..barang amat murah dan sepadan dgn kualiti.cuma amat menjengkelkan kerana pekerjanya rata² remaja yg baru habis sekolah menengah,tiada latihan utk melayan pelanggan dgn lebih sopan.sering melayan pelanggan sambil lewa.adakah moto syarikat anda harga sentiasa murah dan layanan setaraf harga yg diberikan?..

    Like

  14. Don
    October 17, 2015

    Langkawi please!!!

    Like

  15. NADZRI SEMAN
    October 18, 2015

    Pls come down and see what happen at your branch at Tesco Seri Manjung…always long Q to pay and only 1 counter opened. Pity with the casher and also to customer esp the elder and with kids !!! Every time i go to buy something…i just cancel and return back due to long que..

    Like

  16. abu farhan
    October 18, 2015

    tak sangka… kelambu besar untuk tidur pon boleh dapat dekat D.I.Y terbaekkkkk… sila luaskan lagi empayar mu D.I.Y

    Like

  17. Mohd Ismail b che mat
    October 19, 2015

    Buka cawangan di Tanah Merah Kelantan.Terima kasih Mr.D.I.Y

    Like

  18. samsudin idris
    October 19, 2015

    pengalaman membeli belah yg amat memuaskan . murah dan penting apa yang penting semua ada ……..

    Like

  19. Adnan
    October 19, 2015

    Kat tempat saya tak byk barang, so saya nak tahu kat DIY TAR lengkap kah ?

    Like

  20. cahaya
    October 21, 2015

    PUtrajaya xder ker?

    Like

  21. Bakrin
    October 21, 2015

    cawangan kedai anda ada d mana di sabah?

    Like

  22. Farah jamil
    October 21, 2015

    Sila bukak cawangan di Putrajaya. Kalau saya nak bukak cawangan macam mana?

    Like

  23. Puteri Gunong Ledang
    October 21, 2015

    mintak tolong bukak satu chawangan kat punchak gunong ledang. beta perlukan peralatan untok repair balek jembatan emas dari istana punchak ledang beta menuju ke istana melaka. nak harapkan nenek kebayan, skang beliau dah tua sangat untuk keje2 buroh fizikal nih. sekian terima kasey!

    Like

  24. Kamarul Bahrin Moftah
    October 22, 2015

    Area Beranang dan semenyih ada kedai Mr DIY ni tak?

    Like

  25. azad
    October 22, 2015

    bertam kepala batas please 🙂

    Like

  26. paul hensem
    October 22, 2015

    cyberjaya pliss

    Like

  27. raflee
    October 23, 2015

    lahad datu pleaseee. .

    Like

  28. fifi chong
    October 24, 2015

    I Love Mr.DIY. shopping in ur shop is part of my weekly activity!!! Keep it up & Bravo!!!

    Like

  29. shahidin
    October 24, 2015

    Staf mr diy jalan hamzah kota bharu tbaik.mesra sgt

    Like

  30. shidah
    October 24, 2015

    Bila Mr.D.I.Y nk ada di Muar Johor.. Saya yakin org2 diMuar ternanti2kn D.I.Y ni..tq

    Like

  31. sya
    March 7, 2016

    setiu terengganu please!

    Like

  32. Mohd khairul
    March 16, 2016

    Labuan plss

    Like

  33. aira azim
    May 12, 2016

    Buat 1 di seksyen 28, tuan..

    Like

  34. mimiwiah
    May 29, 2016

    Kelantan tak pergi ke.Boleh tak gi kat tanah merah.Ada squishy tak

    Like

  35. mohd Zubir
    August 5, 2016

    boleh ke saya nak bukak franchise DIY ni kat area salak tinggi and mcm mana procedure dia

    Like

  36. faris
    August 27, 2016

    Brgn mr diy… semua nya bgs.. sy slalu n senantiasa membeli d sana.. please.. bukak 1 cawangan d kawasan Batu Kawa, Kuching, Sarawak

    Tempat yg telah sedia ada.. masih jauh dr kami…

    Like

  37. lyna
    September 8, 2016

    Ade personal shopper x..?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on October 11, 2015 by in Malaysia and tagged , , , , , .

The Making..

小富從儉一頭家 (The art of getting riches consists very much of thrift)

MR. D.I.Y. – Destinasi beli-belah sekeluarga anda

MR. D.I.Y.- Tabung Buluh Ayah

MR. D.I.Y.- Kisah yang mengharukan – Tabung buluh ayah

Categories

%d bloggers like this: